söndag 11 september 2016

Olle Ljungbeck: Sanningens minut närmar sig dem ....I en utfrågning erkände Hillary Clinton att kriget mot Irak var helt fel. Hon hade själv tillstyrkt det! Fria Tider
Nyligen hävdade en italiensk minister att Sverige var medskyldig till flykten över Medelhavet med tusentals drunknade barn och vuxna. Hans motivering är att Sveriges förmåner mot invandrare skyhögt överskrider andra länders och därför är man beredd att ta större risker men också betala mer till smugglare. De senare har kunnat ta mer än tre gånger så mycket för flyktingar som vill till Sverige mot vad man kan ta av de som söker sig till andra EU-länder.

Flera representanter för folkrättsorganisationer har nu också förklarat att USA.s, Natos och Sveriges krig mot Libyen var ett folkrättsbrott. Utöver att man krossade  ett land där välfärden var bland den högsta i världen, har det också inneburit att miljoner människor flytt därifrån på grund av det inbördeskrig som blev följden.  Många över Medelhavet med de enorma dödsoffer som konsekvens, genom drunkning.

Vore krigsförbrytardomstolen i Haag neutral och inte styrd av USA och Nato skulle självklart bl a Sverige fällts som krigsförbrytare för medverkan i kriget mot Libyen.  

 I dag pågår det en enorm propaganda i Sverige för  Nato-medlemskap. För att nå detta syfte hetsar man på alla sätt mot Ryssland trots att det är USA och Nato som hotar världsfreden. Det är bedrövligt att se och höra hur partierna i sin utarmning av begåvade politiker låter de intellektuellt svagaste och mest obildade i partierna hetsa mot Ryssland. Det är skrämnande att personer som Widman (L) och Oskarsson (KD) vars retorik ligger på en nioårings nivå vad gäller kunskap och förnuft släpps fram att föra partiernas talan i denna fråga.

En av de mest missbrukade och osanna klyschorna är; "alla människors lika värde". Denna osanning ser vi inte minst vid prinsess- och prinsbröllop och vid dopcermonier i spåren av dessa. Något mer infantilt uppträdande och tidningarnas skrivande kring dessa löjliga och narraktiga jippon får man leta efter. Vid dessa spektakel ställer såväl landets statsminister som flertalet partiledare upp utan att generas. Kyrkans högste företrädare som aldrig skulle kommit sig för att döpa ett arbetarbarn (utom möjligen för att låtsas att hon därmed hävdar människors lika värde) fjantar och fjäskar för kungahuset som en rövslickare. Samma gäller det så kallade etablissemanget från statsråd till verkschefer, politiker etc etc. 

Hur den som en gång läst tidningarnas reportage från sådana narraktiga tillställningar kan ha någon som helst respekt för dessa eller de av etablissemanget som deltar, visar på en osedvanlig förmåga att utan rodnad svälja dumhet och enfald liksom hyckleri och förljugenhet. Att man inte efter detta slutar köpa tidningarna visar på totalt egenförakt.

Även de som försvarar tiggeriet hävdar att de därmed står för klichèn, "människors lika värde". De vill t o m kalla sig för humanister genom sin storsinthet att då och då slänga en tio-krona i tiggarens kopp!

I stället för denna missbrukade och osanna klyscha borde ordet värdighet lyftas fram. Att visa en människa värdighet är något helt annat men är möjligt att förverkliga mot varje människa var den än befinner sig i samhällspyramiden. Det är inte att visa värdighet mot en tiggare genom att acceptera att denna person dagarna i ända sitter utanför en butik och vegeterar som ett "osjäligt djur. Då är det mera humant att förbjuda tiggeri. 

Respekt och värdighet visar du en medmänniska genom att våga ställa krav. Genom att inte ställa krav visar du i stället att  exempelvis tiggaren etc inte har något värde eftersom du inte tror honom/henne om någon möjlighet att förändra sitt liv. Någon likhet med dig själv eller samma värde som du själv, visar du tydligt att du inte tilltror honom/henne.

Såväl bl a invandrings- , miljöpolitiken som synen på tiggeri och tiggare handlar från politikernas sida inte om annat än en förljugen och falsk ideologi som enbart är avsedd att förhärliga och gynna politikerna själva. De borde var gång de tar orden; "människors lika värde", bli blodröda i ansiktet av skam för sin förljugenhet.

Eftersom vi i dag inte har en avslöjande och grävande journalistik får detta fortgå tills medborgarna i gemen själva inser falskheten och osanningarna.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle 

 
Det är inte bara en tillfällighet att Sverige har tagit emot så många ”nyanlända”, ensamkommande flyktingbarn och apatiska flyktingbarn m.flera epitet. Carl Bildt har varit Amerikas man sedan ungdomen och är med i Bilderberggruppen.


Här kan man läsa mer om globaliseringen och mångkulturen:

Peter Sutherland: Globaliseringens fader


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar