fredag 2 december 2016

Carl Bildt och Lundins Oil i Sudan- folkmord. Svenska regeringen räknat fel i budgeten. Värdegrunden och feminismenLedare: Bildt kan ha begått folkrättsbrott 
 "Det kan snart komma en dag då Bildt i detalj måste besvara snarare än att snäsande cirkulera runt frågor om sin inblandning", skriver ETC:s ledarskribent Andreas Gustavsson. (Foto: TT)

Katastrof för Bildts karriär
Satt i styrelsen i Lundin Oil, där två toppar nu anklagas för det grova brottet i Sudan. Ledarskribenten tror att Bildt kan bli indragen och menar att det vore "en katastrof" för den tidigare utrikesministerns och fredsmäklarens fortsatta karriär.
…Bolaget – som då hette Lundin Petroleum – anklagas för att ”ha gett ekonomiskt stöd till militär som under pågående inbördeskrig drev bort befolkningen som bodde på området, kallat ‘block 5A’, där bolaget ville ha sin verksamhet”, berättade Aftonbladet och uppgav att 12.000 människor fick sätta livet till och att 160.000 människor drevs på flykt från block 5A, vilket fick åklagarkammaren i Stockholm att inleda en utredning som nu resulterat i anklagelserna om grovt folkrättsbrott mot Lundin Oil-topparna. Dagens PS

Det är upp till dig – Är Bröderna Lundin & Carl Bildt gangstrar i Sudan? 


Boken är stram i faktapresentationen och väl så vederhäftig av det enkla skälet att Maj Wechselmann själv påstår rätt lite – hon lutar sig tungt mot FN, Human rights watch och liknande källor.

  Wechselmanns uppmaning att se över eventuella innehav i de många svenska fonder som investerat i Lundin petroleum. Här finns de förtecknade allihop, från Swedbank Robur över Handelsbanken till Skandia.
Genom AP-fonderna är faktiskt svenska staten största delägare vid sidan av Lundins egna holdingbolag.
Kunde amerikanerna så kan väl vi.

Maj Wechselmann är en av landets främsta vänsterprofiler och har gjort i mitt tycke storstilade insatser i decennier. Hon tilldelades Kurt Linder-stipendiet 1973 för sin dokumentärfilm Viggen 37, Eldh-Ekblads fredspris 1978, samt Rydöpriset 1990 ”för den fria tanken till Olof Palmes minne”. Hon fick ekumeniska priset vid Berlinfestivalen, Berlinale 1998, där hon visade 3 filmer. Hennes filmer har visats på festivaler i alla världsdelar. 2011 belönades hon för sina insatser i filmskapandet av Jan Myrdal-sällskapet med 100 000 kronor och Leninpriset. För ett par år sedan kom boken ”Kärnkraft-farlig och förlegat”. Nu gäller det en bok och film om Lundin Oils framfart i Sudan.
”År 2000 blev oljebolagens framfart i Sudan för mycket för den amerikanska opinionen. Rapport efter rapport hade slagit fast att de aktivt bidrog till fasansfulla övergrepp och fördrivning av civilbefolkningen. Sedan miljontals människor bojkottat aktierna i det kanadensiska Talisman och kurserna sjunkit med 15 procent drog sig företaget ur landet.
 

Svenskägda Lundin Oil var ett av bolagen, men i Sverige uppstod ingen stark opinion.
Lundin hade nämligen en skicklig spinndoktor i styrelseledamoten Carl Bildt, som förnekade alla anklagelser. En sky av vittnen åberopades av både FN och flera människorättsorganisationer, men här i landet vägde Bildts ord tyngre. Läs hela denna artikel och kommentarerna på Jinge


Upp till bevis Carl Bildt
 På flykt Den humanitära katastrofen i Darfur, Sudan fortsätter, men den nya svenska regeringens tidigare klarspråk om folkmord verkar vara glömt. (Bilden är ett montage)

Läs mer här på Expressen, DN och Aftonbladet om Lundin Oil.

Amerikas man i Sverige Carl Bildt yttrade så här efter presidentvalet i USA:
 
Om du lyssnar på vad Donald Trump har sagt under och efter sin kampanj, är det här slutet på västvärlden som vi känner den.
 Carl Bildt i Washington Post den 15 november

Häromdagen kunde vi ta del av en kommande PISA-rapport om den svenska skolan som enligt rapporten saknar nationell samling. Dagen efter meddelades att i årskurserna 4 och 8 hade kunskaperna i matematik ökat. Men detta gäller tydligen inte räknenissarna i vår regering.

Regeringens räknar fel på 50 (!) miljarder(!) - statstrogna medier döljer fakta för folket.
Smålandsposten är dock alert som vanligt. Tack SMP:
- Det har nu gått en vecka sedan Riksrevisionens granskning slog ned som en bomb i den politiska debatten.
Regeringens budget håller alltså inte om man vill behålla nuvarande nivå av välfärd, det saknas femtio miljarder. ( obs mina understrykningar i texten)
Det verkar dock ha varit en blindgångare, reaktionerna har nästan helt uteblivit.

Läs hela ledaren på SMP.Och fundera länge på följande mening: "Sedan dess har vi dock vant oss vid att migrationen är ett politikområde som inte får styras av ekonomi." Soldatmamma

DI-Weekend – Partiets stjärna eller utmanare (artikeln finns inte på nätet)Värdengrunden , pk-ismen och ungdomens arbetsmoral’’
I en artikel i Dagens Nyheter förklarar den brittiske historikern och kolumnisten Timothy Garton Ash att ”Merkel fällde den i särklass värdigaste kommentar” han sett till valet av Trump, nämligen att ”Tyskland och Amerika binds ihop av gemensamma värden av demokrati, frihet, respekt för lagen och för människors värdighet oavsett ursprung, hudfärg, religion, kön, sexuell läggning eller politiska åsikter. Jag erbjuder den kommande presidenten i USA nära samarbete på grundval av dessa värden”.
Fint sagt. Lite för mycket värdegrundsstuk och pk-ism för min smak, men i alla fall.Läs mer på Det goda samhället

Svenska feminister hukar sig lydigt under manlig dominans

 …Läser att Nederländerna nu är på väg att införa förbud mot burka och niqab. Bra, hijab och burqa borde förbjudas i alla länder. Dessa tvångsbeklädnader är själva sinnebilden av könsbetingad underdånighet och apartheid, och visar tydligt att kvinnor inte är värda mer än boskap och männens andra ägodelar, och inte har samma mänskliga rättigheter.

En klok man sa: "Det här är ett mycket brådskande ärende, mina damer och herrar, jag ber er; gör motstånd medan ni fortfarande kan, och medan rätten att protestera ännu inte berövats er.  Vilket är nästa steg. Ni kommer att upplysas om att ni inte tillåts ha synpunkter - eftersom ni då är islamofobiska. Den termen används redan flitigt i vår nya kultur som om detta vore ett hatbrott eller religiös intolerans, fast att det endast handlar om motstånd mot förslavande under en extrem ideologi. Se upp för symtomen...

En kommentar:
Håller med dig till 100 %..Hela felet att det blivit så här sjukt i vårt samhälle beror på representativ demokrati... Eliten måste fråntas makten... Systemet måste raseras och återuppbyggas.. Vi folket måste kunna veta och bestämma vad som är bäst för oss, ingen idiot vare sig i Bryssel eller Stockholm.. Soldatmamma

Asylkaos: När börjar kampen för att rädda Sverige och svenska folket?
Vad det egentligen borde handla om är att vi ska sätta ned foten mot all migration som hotar den svenska folkstammen, den svenska identiteten och den svenska nationalstaten som globalister vill upplösa. Vi måste istället återta kontrollen över vårt land, över utvecklingen och ge tillbaka folket de traditioner som vi har blivit fråntagna efter decennier av hjärntvätt.
Många som växer upp idag vet inte ens vad det innebär att vara svensk.
Det tror att alla som bor i Sverige är svenskar och har ingen aning om att svensk innebär att man tillhör den svenska folkstammen. Vilsenheten är tyvärr mycket stor idag, men vår uppgift måste vara att ändra på det.Läs mer

Inför helgen kanske det kan passa med något riktigt svenskt:
Lyssna på Sven-Bertil Taube då han sjunger Ellinor dansar
1 kommentar:

  1. Ett antal år i buren till eftertanke hade gjort gott på den uppblåsta pösmunken Bildt.

    SvaraRadera