onsdag 11 januari 2017

Sandor Herold: Fittstimmet och Pussy Power på Sydsvenskan

Till: Pia Rehnquist, Heidi Avellan, Eva Rothstein, Teresa Lindstedt( Fittstimmet) samt övriga herrar eller ”valacker” enligt Sandor Herolds benämning. 

Pia Rehnquist


Heidi Avellan


Eva Rothstein


Teresa Lindstedt
 
Från: Sandor Herold

Malmö 11-1-2016Så här skriver Sandor Herold bl.a. i sitt inlägg:
Upplysningsvis så är benämningen fittstim inget som jag hittat på utan äran för detta skall tillskrivas Stig Malm, f d ordförande i LO.

Fittstimmet har fått alldeles för mycket makt både på tidningsredaktioner och i annan massmedia samt i riksdagen och inom partierna. Det är hög tid att minska fittstimmets makt över massmedia och införa mer stake på redaktionerna runt om i landet!

En anledning till att massmedia, oavsett om det gäller tidningar eller TV/radio,  i allt större grad mörkar sanningar och fakta när det gäller invandrarkriminalitet är enligt min mening att många redaktioner och ledarsidor har tagits över av fittstimmen och där råder numera pussypower i princip fullt ut.

Vi kan t ex ta Sydsvenskan där företrädare för fittstimmen sitter på många ledande positioner. T ex så är chefredaktören och ansvarige utgivaren Pia Rehnquist en värdig representant för detta stim. En representant som aldrig svarar på frågor som jag har ställt till henne och hon kommer naturligtvis inte heller att besvara de frågor som senare ställs längre ner i dessa rader, eftersom hon ju som först i raden i fittstimmet på Sydsvenskan inte behöver befatta sig med något så simpelt som att besvara frågor från en besvärlig läsare.

Nummer två i fittstimmet på tidningen är Heidi Avellan, politisk chefredaktör och chef för ledarredaktionen. Hon brukar i motsats till fittstimsledaren Pia Rehnquist för det mesta besvara mail även om svaren många gånger är ganska intetsägande.

Tidningen har många fler representanter för nämnda stim. På insändarredaktionen sitter Teresa Lindstedt och bevakar så att invandrarkritiska insändare så gott som aldrig publiceras.

Under Aktuella frågor härskar Eva Rothstein, ännu en representant för stimmet som precis som föregående effektivt sållar bort allt som innehåller ett uns av kritik mot invandrings- och flyktingpolitiken.

Det finns många fler representanter för fittstimmet på tidningen i form av kvinnliga journalister som med jämna mellanrum skriver tårdrypande artiklar om framför allt ensamkommande gökungar som riskerar avvisning. Representativt för dessa stimmedlemmar är att de heller aldrig besvarar relevanta frågor angående deras artiklar som läsarna ställer.

Detta särdrag gäller dock även en hel del manliga journalister på tidningen som tydligen inte vågar annat än att lyda fittstimmets regler och därför uppför sig som menlösa valacker som i de artiklar de skriver inte heller vågar delge läsarna obekväma fakta när det gäller invandrarkriminalitet. Antagligen så skulle fittstimmet lika fort som ett stim av uppretade och hungriga pirayor käka upp valacken om han driftade sig till att avslöja och röja identiteten på en kriminell invandrare i ett reportage.

Som tydliga exempel på fittstimmets makt på Sydsvenskan är gårdagens, 10-1, artikel om Malmös tidigare gatu- och fastighetsdirektör Klas Johansson som både namnges och är med på bild i artikeln. Denna man har tydligen i fyllan lagt handen på insidan av låret på en kvinnlig praktikant under en fest på Stadshuset.

Mannen är inte dömd ännu men ändå så namnges han och visas upp på bild för detta hemska brott.
En dag senare så kan man i en artikel läsa om ett s k kärleksbråk där det hela kulminerade i att en man blev skjuten i magen med två skott. Detta dåd bedöms som mordförsök och två bröder döms till tio års fängelsestraff för denna skjutning.

Detta är naturligtvis frågan om invandrare men i artikeln nämns givetvis inget om deras härkomst eller identitet.
Skillnaden på dessa två artiklar där en handpåläggning på ett lår resulterar i att både identitet och utseende på den ännu icke dömde avslöjas och den andra artikeln som handlar om skjutning av två skott i magen på en person och som renderar tio års fängelsestraff men där varken härkomst eller identitet avslöjas är ett tydligt exempel på vilken makt fittstimmet har fått på vissa  tidningars redaktioner.

Därför är min fråga på till chefredaktör och ansvarig utgivare, Pia Rehnquist, följande:
varför avslöjas Klas Johanssons identitet med både namn och bild innan han är dömd för det som han åtalas för medans identiteten på dom båda skyttarna inte avslöjas trots att de är dömda till ett tioårigt fängelsestraff? Tycker du att en handpåläggning på en praktikants lår är ett grövre brott än att skjuta en person med två skott i magen?

Naturligtvis så förväntar jag mig i vanlig ordning inget svar från dig så jag tar mig friheten att svara själv på den frågan. Det är naturligtvis så att anledningen är att i det ena fallet så är det frågan om en etnisk svensk och i det andra fallet så är det frågan om kriminella invandrare och i ett sådant fall så agerar Sydsvenskan, där fittstimmet bestämmer och där Pussy Power råder, så som man brukar göra, d v s man mörkar obekväma fakta. Eftersom jag har prenumererat på Sydsvenskan i trettio års tid om inte mer så vet jag att en helt annan mentalitet och anda var rådande bara ca tio år tillbaka i tiden innan fittstimmet fick makten och införde Pussy Power på redaktionerna.

Innan fittstimmet tog makten så rådde det ingen censurjournalistik i artiklar där invandrarkriminalitet belystes. Det rådde heller inget publiceringsförbud angående invandrarkritiska insändare eller debattartiklar. En sann och seriös journalistik var rådande, något som idag är ett minne blott och det tyvärr inte bara på Sydsvenskan utan på många andra tidningar i landet. 

En företrädare för fittstimmet fick tack och lov avgå nu i dagarna och den jag tänker på är den f d chefen för Polisregion syd, Annika Stenberg. Hon är ett praktexempel hur det kan gå när en i fittstimmet får för mycket att säga till om. Låt hennes fall bli en början på fler uppsägningar av fler okunniga och obegåvade fittstimmare som fått sin tjänst på grunder som troligtvis bara de själva känner till.
Annika Stenberg
Bildresultat för annika stenberg polisen

Nu är det inte bara på redaktioner och på TV och radio som fittstimmet har sett till att få in medlemmar i ledande befattningar. T ex så har både moderaterna, kristdemokraterna, centerpartiet, miljöpartiet och FI partiledare som tillhör detta stim.

Därför så är det inte konstigt att det har gått rent åt helvete med landet när det gäller allt som har med invandringsfrågor och asylpolitik att göra.

Fittstimmet har fått alldeles för mycket makt både på tidningsredaktioner och i annan massmedia samt i riksdagen och inom partierna. Det är hög tid att minska fittstimmets makt över massmedia och införa mer stake på redaktionerna runt om i landet!

Upplysningsvis så är benämningen fittstim inget som jag hittat på utan äran för detta skall tillskrivas Stig Malm, f d ordförande i LO.

Sandor Herold, Malmö

Här finns flera citat av Stig Malm

Bl.a. yttrade Stig malm en gång om kvinnorna i riksdagen:

”De är som isbjörnar stora häckar och små huvuden.”

Hur det är med häckarna vet jag inte men nog har de små huvuden, man tänker då närmast på vad som är inuti!!!1 kommentar:

  1. Trelleborgs Allehanda är en PK blaska som stämmer bra in på vad Sydsvenskan står gör. Förr i tiden köpte jag denna tidning dagligen tills de blev fullblods PK. Det är glädjande att läsare av PK medier väljer att lämna dessa och söka sig andra informationskällor. Det är även glädjande att Svenska Islamkyrkan tappar medlemar i rasande fart.

    SvaraRadera