måndag 27 februari 2017

Daniel Pipes: Vita Husets initiativ för att besegra radikal islamInte på mitt kalas

 

White House handplockade vissa nyhetsorganisationer till fredagens presskonferens med Sean Spicer.
NBC, ABC, och FOX var inbjudna liksom CBS.
Men inte CNN, The New York Times, Politico, Buzzfeed och många utländska journalister som i vanliga fall rapporterar från White House.

Associated Press och Time bojkottade det hela.

Konservativa nyhetsförmedlare som Breitbart, The Washington Times, One American Network fick vara med. Ett initiativ från Vita Huset för att besegra Radikala islam. EKP

av Daniel Pipes och Christopher C. Hull
Washington Times
20 februari, 2017
Ursprunglig engelsk artikel: A White House Initiative to Defeat Radical Islam
Översättning till svenska: Ilya Meyer
Vem är fienden? Det har gått mer än 15 år sedan 11 septemberattackerna och denna fundamentala fråga skramlar fortfarande runt. Framstående svar har inkluderat ogärningsmän, våldsamma extremister, terrorister, muslimer och islamister.

Ett exempel på hur man inte skall svara på denna fråga är Obama-administrationens sammankallade 2010 av en Arbetsgrupp för att motverka våldsam extremism, på engelska Countering Violent Extremism (CVE) Working Group. Den inkluderade deltagare som kom med sådana pärlor som "Jihad som heligt krig är en europeisk uppfinning", "kalifatets återkomst är oundvikligt", Sharia (islamisk lag) är "missförstådd" och islamisk terrorism är en självmotsägelse ... eftersom terrorism per definition inte är islamisk". Resultatet? Gruppen producerade propaganda som är till stor hjälp för den (icke namngivna) fienden.

Dåvarande presidentkandidat Donald Trump däremot gav ett kraftfullt tal i augusti 2016 om hur han som president skulle "Göra Amerika säkert igen". Han lovade att "en av mina första handlingar som president kommer att vara att inrätta en kommission om radikala islam". Notera: han sade radikala islam, inte någon eufemism som våldsam extremism.

Målet för kommissionen, sade han, "kommer att vara att identifiera och förklara för den amerikanska allmänheten radikala islams kärnvärderingar och övertygelser, att identifiera varningssignalerna för radikalisering och att avslöja de nätverk i vårt samhälle som stödjer radikalisering". Kommissionens uppdrag "kommer att inkludera reformatörer i de muslimska samfunden" och målet är att "utveckla nya rutiner för lokala poliser, federala utredare och immigrationshandläggare". Hela artikeln här

Mer att läsa av Daniel Pipes och Udo Ulfkotte:

No-go-zoner-Europa

Köpta journalisterInga kommentarer:

Skicka en kommentar