tisdag 21 mars 2017

Är feminister mänskliga? ISIS-återvändare mycket farliga individer. R. Kipling och självmordsbombarnaKarin 39 år lär dö eller så säljs hon
 Jag kallar dem “de vedervärdiga kvinnorna”, och de är runt 35-40 år, och jag skulle vilja forska på 70-talisterna eftersom en del av dem känns mer än tillåtet världsfrånvända samt korkade.
De far omkring även här på Cypern ibland, där de är extra vedervärdiga och super som svin, och de söker inte sällan köpa eller sälja sex.
Men de förstår inte det heller, att marknadsföring av sex på stán är förbjudet, och de blir helt rasande då polisen knackar dem i ryggen, och ber dem ta sig till bordellerna där är det tillåtet att sälja sex.Rädda Sverige nu
 
 Alice Bah Kuhnkes groda om Umeå och IS-soldater kan bli ett fall för KU. (Foto: TT / montage)

Hur många svenskar ska sprängas i bitar

 - "Det är häpnadsväckande att Alice Bah Kuhnke inte fått sparken efter sitt haveri i SVT Agenda. Att en minister ansvarig för arbetet mot våldsbejakande extremism inte har aning om hur arbetet bedrivs, eller rättare sagt inte bedrivs, är en katastrof. För det handlar om liv och död, rikets säkerhet och respekt för terrorsektens offer.

Säpo pekar ut terrorism som det största hotet mot Sverige
.
Historiens dom kommer bli hård över att amatörer och sabotörer tillåtits hantera en av samhällets viktigaste och farligaste frågor, men nu får det vara nog. Haveriet måste styras upp. Kalla in experterna. Ta IS-återvändarna på allvar. För allas vår säkerhets skull. ”SvD

Carina-Finas pratisar… Varför är Sverige ett land med kompletta oduglingar i toppen? Hur kan absolut inkompetenta människor som Löfvén, Fridolin, Bah Kunke, Ylva Johansson, Annika Strandhäll, Margot Wallström, Morgan Johansson, Ygeman och den värste av dom alla - Dan Eliasson få behålla sina arbeten? Soldatmamma Läs kommentarerna

Ledarsidorna
Återvändarna från Syrien ett svårare hot än vi inser

Förra året bedömde Säpo att den våldsbejakande islamismen utgjorde det största hotet mot Sverige – ett hot som består även i år, berättade myndigheten på en presskonferens i samband med presentationen av sin årsrapport. Myndigheten konstaterar att färre personer reser ned till konfliktzonen i Syrien och Irak, samtidigt kan antalet återvändare öka om terrorgruppen IS fortsätter att tappa territorium. Det här kan innebära ett ökat hot i Sverige. Myndigheten får medhåll av terrorexperten Magnus Ranstorp.

– Återvändare är mycket farliga individer, säger han. 

De är inte bara farliga, hela den miljö de rör sig i är extremt svår att komma tillrätta med då den präglas av en stark klankulur – närmast sektliknande. Per Brinkemo, författare till ”Mellan klan och stat”, är sannolikt den journalist som bäst kunnat beskriva denna kultur och dynamik. Bland annat i artiklar i Dagens Samhälle. Brinkemo konstaterar att människor i klansamhällen ofta kan redogöra för sina förfäder 10, 20, 30 generationer bakåt i tiden. En gemensam anfader, fiktiv eller verklig, förenar grupper av människor i samhällen som antingen är statslösa eller där människorna inte litar på staten.

Klansamhällen blir per automatik kollektivistiska. I sådana samhällen är individens önskningar sekundära, familjen, klanen, kollektivets vilja allt. Hela artikeln

I ett inlägg om bokmässan förra året gjorde bloggaren ett litet inslag om Afghanistan. Men först en artikel från Ledarsidorna om Rudyard Kipling och hans tankar om Afghanistan.  Varför tror västvärlden att vi kan kuva dessa människor och att de blir snälla svenskar per automatik.

Slow culture: Rudyard Kipling och självmordsbombarna

Rudyard Kipling (1865-1936), som för svenskar kanske mest är känd för ”Djungelboken”, föddes och levde en stor del av sitt liv i Indien. Hans romaner, diktning och noveller skildrar också det brittiska kolonialväldet därstädes och kom att ge honom Nobelpriset, 1907, som den yngste prisvinnaren genom tiderna. Kiplings betydelse är idag omtvistad – hans positiva syn på det brittiska imperiet anses exempelvis inte fullt politiskt korrekt på många håll, men man kan i alla fall konstatera att de noveller som ofta brukar ges ut under samlingsnamn som ”Soldier’s stories” har upplevt något av en renässans sedan den brittiska krigsinsatsen i Afghanistan tog sin början 2001. Regementena på plats är de samma som på 1870-talet, platserna och miljöerna är de samma, liksom fienden.

Afghanernas metod erinrar lite grann om den doktrin som formulerades av Usama bin-Ladin, och som utvecklats av IS i Syrien och Irak. Det är en lära som säger att ”den som älskar livet alltid kommer att vara svagare än den som älskar döden”. Vad Kipling säger i sin novell är dock något helt annat. En fiende som i varje skede är beredd att offra sina egna för att döda dig är förvisso en fruktansvärd motståndare, men han är inte omöjlig att besegra. Vi har gjort det förr och vi kan göra det igen. 1800-talets britter löste det med erfarenhet, kallblodighet och rationalitet, egenskaper som även vi torde besitta om vi bara tänker efter.”Läs hela denna långa artikel.

Det är känt sedan hundratals år att Afghanistan är ett svårt, för att inte säga omöjligt land att erövra. Det numer kollapsade Sovjet försökte åren 1979 – 1989 och lärde sig läxan snabbare än väst, på 97 månader och 22 dagar.
Rudyard Kiplings kända dikt The Young British Soldier har också hämtat inspiration från andra engelsk-afghanska kriget:

The Young British Soldier

….When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.

(När du sårats och lämnats på Afghanistans slätter,
Och kvinnorna kommer för att stycka dina rester,
Bara rulla till geväret och blås ut din hjärna
Och gå till din Gud som soldat.)

Det finns flera dikter av Kipling som är väl värda att läsas. Det finns översättningar på svenska men de ”gör sig” bäst på originalspråket

 …If you can dream - and not make dreams your master;
If you can think - and not make thoughts your aim;
If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same;
If you can bear to hear the truth you've spoken
Twisted by knaves to make a trap for fools,
Or watch the things you gave your life to, broken,
And stoop and build 'em up with worn-out tools:…

The men of my own stock,
Bitter bad they may be,
But, at least, they hear the things I hear,
And see the things I see;
And whatever I think of them and their likes
They think of the likes of me.
… This was my father's belief
And this is also mine:
…It is wrong to put temptation in the path of any nation,
For fear they should succumb and go astray;
So when you are requested to pay up or be molested,
You will find it better policy to say: --

"We never pay any-one Dane-geld,
No matter how trifling the cost;
For the end of that game is oppression and shame,
And the nation that pays it is lost!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar