onsdag 1 mars 2017

Våga vara svensk! Stå upp för vårt vackra land. Se och hör lögnerna.
Det är bättre att tiga och bli misstänkt för att vara idiot
än att öppna munnen och röja alla tvivel

Tino Sanandaji anklagar Carl Bildt för att sprida osanningar om Sverige


Fr. Snaphanen
Peter Springare och Veckans brott
Jag har sett Veckans Brott under många år, särskilt som Sverige har blivit synonymt med grova brott. Jag föredrar det långt över svenska skönlitterära romaner skrivna av maoisterna med ”uppbyggliga” ärenden.
Det är ett ganska harmlöst program men vi är i Sverige. Inga problem kommer att lösas men många kommer att dö men en sak är säker. De nuvarande politikerna kommer att tas bort från ”banan” med en skräll, om det blir antingen 2018 eller 2022. Snaphanen och Jens Ganman

Fr. Snaphanen i övers. från danska

När den svenska multikulturalismen faller…kommer det att gå som när Sovjetkommunismen föll. Nästan alla kommunister försvann som snö i solen i hopp om att ingen kom ihåg vad de hade sagt och skrivit. I Sverige slingrade sig kommunistpartiet bort från ett "k", så att vi inte längre skulle tala om flirten med diktaturen. En enda kommunist kom fram och berättade om sitt årtionde långa politiska illusion. 

Spöket nu som går igenom de svenska mångkulturalistiska hjärnorna är, "Hur långt ner kommer vi att falla när vi faller?" Jag kan inte svara på det. Vad är priset för att förstöra ett land? Historien får utvisa det och vad som är kvar av svenska folket. Mer kan man inte med säkerhet säga. 

Den pensionerade journalisten Elisabeth Höglund har förtjänstfullt lagt ut på sin blogg,  hur många grova brott som faktiskt händer i Sverige - det är inte vad Brå säger - men vi var några som undrade varför hon inte drog några politiska slutsatser av detta. Var hon dum eller feg? Nu visar det sig, hon var rädd. En intressant och berömvärd  bekännelse av Höglund idag Jag vågade inte säga som det var

Lars Bern: Sverigebilden rasar ihop som ett korthus
Vårt hyckleri kommer att kastas i ansiktet på oss. Världen kommer att se att vi inte är något annat än ett ömkligt segregerat klassamhälle, där invandrarna är vår nya underklass. Vi måste nu räkna med att varje invandrarmord, våldtäkt, mordbrand och annan grov brottslighet kommer att få stor uppmärksamhet i USA och resten av världen. Jag ser idag att en ledande amerikansk nyhetskanal har med en rubrik om den senaste branden i ett asylboende, sådant fick inte internationell uppmärksamhet för någon vecka sedan. Vår tid i det internationella rampljuset som det goda exemplet är över! 

…..Konsekvensen av det svenska etablissemangets obalanserade reaktion på Trumps tal är, att media över hela världen nu riktar in sina strålkastare på våra enorma problem med integrationen av de 160.000 migranter som släpptes in 2015 och de hundratusentals anhöriga som kommer i deras spår. Att Sverige är helt oförmöget att ta hand om alla de invandrare som vi föst samman i ett antal segregerade getton, där vår polis inte tar sig in, kommer att bli blottat för hela världen. Man kommer även att bli varse den svenska polisens oförmåga att avvisa de som inte får uppehållstillstånd och att de blir kvar och livnär sig i stor utsträckning på brottslighet. Man kommer överallt att göra sig löjlig över svenska politikers självförhärligande om att Sverige skulle vara en humanitär stormakt. Den som myntade det löjliga begreppet var f.ö. sagde Carl Bildt, så man kan verkligen undra vem det varit som rökt på? Antropocene

I&M - Kärt barn
Varningsskylt från Petterssons blogg
Alla länder är nog konstiga men Sverige är ett extra konstigt land. Emellanåt får jag mail från läsare som föredrar namnet Absurdistan framför förnuftssmickrande beteckningar som Landet Lagom och Mellanmjölkens land. Intressant är, att när socialdemokraterna efter andra världskriget etablerade välfärdssverige, så undvek de Per-Albins klassiska kärleksförklaring Folkhemmet (norpad från högerpolitikern Rudolf Kjellén). Gustav Möller talade om Socialsverige, för att markera distans till trettiotalets och Lubbe Nordströms Lortsverige. Tage Erlander gillade Det starka samhället och Olof Palme Välfärdssamhället. Utan jämförelser i övrigt tycker jag – vilket nog en och annan bloggläsare noterat – att den mest pricksäkra benämningen för dagens Sverige är PK-samhället. Så kan det gå när inte haspen är på.
Jag kan undra vart Framtidslandet tog vägen, den vision som 1930 tog form med Stockholms-utställningen och som under fyra sekler totalt dominerade svensk politik. Jag växte upp i världens mesta framtidsland, ett land där det historiska kapitalet hade förpassats till folkhemssmalhusens alla sopnedkast. Det land där det enbart var framtiden som gällde. Vi känner resultatet. Fredrik Reinfeldt sa som bekant att ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån”. Det kallar den i Sveriges historia mer kunnige Tino Sanandaji för en fördom. I sin nya bok Massutmaningen kommenterar han på följande sätt:
Det är en föraktfull och närmast kolonial bild av Sverige. Det är historielöst att tro att ett samhälle kan ta in, anpassa och absorbera idéer från andra länder utan inhemsk utveckling ((Kuhzad Media 2017, s. 26).
Mona Sahlin bidrog med "Jag tror att det lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker." Man kunde tro att det var en fundersam förskolekommentar. Men nej, detta är klassiska statsmannaord från framtidslandet. Tala om en devalvering för de en gång så regeringsdugliga socialdemokraterna. Läs mer av inlägget

 Bildresultat för Oscarsgalan 2017 
Kokaindimma över Oscarsgalan 2017 skriver Rune Lanestrand om.

En man som heter Ove inte har fått någon statyett.
Det måste kännas rejält pinsamt efter allt bråk mellan Rolf Lassgård och regissör Hannes Holm om vem som skulle åka som officiell representant för filmen.

Holm tog i ställer med sig sin fru bland de fyra officiella representanter Sverige får sända till galan. Lassgård som gör en fantastisk skådespelarprestation i Ove fick resa som privatperson mer eller mindre. Inte rättvist kan man tycka.
 
Ännu mer pinsamt måste det kännas för Holm som kvällen innan skröt om i alla medier hur han skulle tvåla till den amerikanske presidenten i sitt tacktal. Det fanns nämligen inte minsta tvivel om att Ove skulle vinna Bästa film.

Film är politisk. I dag mer än någonsin. Skådespelareliten liksom den politiska och mediala eliten verkar vara helt fixerad vid Trump som följdriktigt också får skulden för den uteblivna statyetten.

– Det har känts sedan Donald Trump gick ut med inreseförbudet att det här skulle kunna ske säger Rolf Lassgård i en kommentar i Aftonbladet. Det kan ju också hända att Lassgård politiska engagemang för en återgång till Sveriges tidigare flyktingpolitik ligger honom i fatet. De oöverblickbara problem som den öppna dörrens politik lett till har blivit ett avskräckande exempel inte bara i USA utan i stora delar av världen.

Jag tror på goda grunder att filmproducenterna som regisserar och har total kontroll på Oscarsgalan är rädda för att tappa i USA som är Svensk filmindustris största marknad.
Rolf Lassgård är en eminent skådespelare men får genom sina politiska uttalande tillsammans med Skarsgård, Ernman och andra kollegor också finna sig i bli granskad som politiker.

Det är inte fel att engagera sig. Men det som förvånar mig är att skådespelareliten inte reagerade när Clinton och Obama dödade miljoner med sina bomber i Mellanöstern och samtidigt stödde IS.

Svenskar! Res er och protestera innan det är för sent och vi får ett nytt Sovjetunionen i Sverige. Se den politiska propagandan som förklädd tar alla möjliga former i syfte att skuldbelägga och tysta svenskarna, så att vi blir ett lättstyrt folk. Det pågår en förintelseprocess mot Sverige och svenskarna.”
Formulärets nederkant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar