tisdag 4 april 2017

Olle Ljungbeck: Anmälan till JO, DO och Skolinspektionen.

Rektor vid AL-Azarskolan

 Jag anmäler härmed AL-Azharskolan för könssegregering och brott mot skolstadgan, skollagen och lagen om jämlikhet mellan könen.

Jag anmäler också skolinspektionen till JO för att denna inte fullgör sina skyldigheter enligt skollagen - att värna alla barns rätt till en skolgång som följer skollagen och jämställdhetslagen. 

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

Läs mer om Alzharskolan

Olle Ljungbeck:
Läs nedanstående uttalande av statsminister Löfven. Märk uttalandet bl a.Han uppmanar Fridolin och Ekström att ta kontakt med skolmyndigheterna för att se vad de kan föreslå för åtgärder att begränsa segregationen. Märk väl att begränsa segrationen. Inget auktoritativt uttalande från landets statsminister att sådant inte får förekomma och skall omedelbart upphöra annars dras tillståndet in att bedriva skolan. På vilket sätt agerar han i det här fallet kraftfullt? Denne man kallar sig feminist etc. Han är en skam och stöder fundamentalisterna och offrar barnen. Han är en asocial skurk och inget annat.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

PS Jag ber alla som läser detta att maila honom och tala om vad han är för en . DS

Löfven är kritisk till könssegrerade skolbussar men vill fortsatt tillåta religiösa friskolor


Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag

STOCKHOLM Avslöjandet om könssegregerade skolbussar vid Al Azhar-skolan i Vällingby får statsministern att reagera. – Det hör inte hemma i Sverige, säger Löfven. Trots det är han fortfarande emot ett förbud av religiösa friskolor.

Efter att Kalla Fakta i TV4 avslöjat hur det är ställt på muslimska friskolor i Sverige reagerar statsministern. Bland annat rapporteras det om hur flickorna vid Al Azhar-skolan i Vällingby alltid är tvungna att sitta längst bak i skolbussen medan pojkarna ska sitta längst fram.
I en pressträff till riksdagsjournalister under förmiddagen säger statsministern att det är avskyvärt och att det inte hör hemma i Sverige. Det uppger Aftonbladet.

– Det hör inte hemma i Sverige. Här åker vi buss tillsammans oavsett om vi är tjej eller kille, kvinna eller man. Det här tyder på att vi har ännu mer att ta tag i vad det gäller segregation, sa statsminister Löfven under tisdagens pressträff.

Löfven har bett Anna Ekström och Gustav Fridolin att kontakta skolmyndigheterna för att höra sig för om vilka åtgärder de kan föreslå för att begränsa segregationen i skolan. Löfven uppger även att han är beredd att gå längre i frågan men att ett förbud mot religiösa friskolor skulle vara att gå lite för långt.

Därmed intar Sveriges statsminister och socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven en mer liberal hållning gällande religiösa friskolors möjligheter att verka fritt i Sverige än vad själva Liberalerna gör. Liberalerna beslutade i höstas att de är för ett förbud mot nya religiösa friskolor. Enligt Sveriges statsminister finns det konventioner som säger att man inte får göra som Liberalerna vill.

– Det finns konventioner som säger att så får man inte göra.

Stefan Löfven tycker att det är en viktig princip för samhället att barn med olika bakgrunder möts redan vid tidig ålder. När Löfven får frågan om inte själva grunden för religiösa friskolor är att just dela upp folk utifrån religion så håller han med. Därefter svarar han att skolor inte får neka barn och att svenska skolan är segregerad.
– Det är därför som vi vill ha den diskussionen inte minst med myndigheterna men även Skolkommissionen är tänkt att komma med förslag. Vi får se vad som kommer.
Studie utförd på uppdrag av MSB: Islamister vill skaffa sig kontroll över muslimska barn och ungdomars känslor

Al-Azhar-skolan i Vällingby är en samarbetspartner med koncernen Framstegsskolan, en friskolekoncern som tills 2015 hette Sveriges Islamiska Skolor.

I en studie vid namn Muslimska Brödraskapet i Sverige, utförd på uppdrag av Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap, MSB, skriver forskarna Magnus Norell, Aje Carlbom och Pierre Durrani att Framstegsskolan har starka kopplingar till den islamistiska organisationen Muslimska Brödraskapet.

”Genom att bygga upp ett eget skolsystem räknar MB:s aktivister med att skaffa sig kontroll över muslimska barn och ungdomars känslor och idéer kring islamisk tro i allmänhet, rättigheter och skyldigheter enligt sharia, kvinnors och mäns olika roller. Risken är med andra ord stor för att ett skolsystem av den här typen frambringar medborgare som har en starkt avvikande värdegrund i jämställdhetsfrågor i förhållande till övriga samhället”, skriver Norell mfl i studien Muslimska Brödraskapet i Sverige. Nyheter idag
 


SKOLKRISEN. Lågstadiet Skara. Misshandel, sparkar, slag och kränkningar. Och inte bara mellan barnen.
 
– Vårt barn kom hem och berättade att fröken blev kallad hora och köttskalle och att hon grät. Man undrar ju hur det kommer bli när de blir större, säger en förälder.
Sönderslagna stolar, halva klassrummet nedrivet. Hörselkåpor vid varje stol att ta på när det är “stojigt”. Detta är alltså lågstadiet på en liten skola i småstaden Skara.
– Ska de skötsamma barnen behöva ha det så här? undrar en av föräldrarna som Samtiden har talat med.
De vittnar om att deras barn har fått hämtats hem för att det har ont i magen, känner otrygghet och är frustrerad efter skoldagen.
-Man får ont i magen som förälder också när man lämnar ett barn som gråter och inte vill gå dit på morgonen.
Enligt föräldrarna är det dagligen mobbning, sparkar och slag samt hårt språkbruk som “fuck you”, “hora”, ”jag ska bryta nacken av dig” och ”du ska få stryk”.
…..Anmäld till Skolinspektionen
Föräldrar har upprepade gånger larmat både skolpersonal, rektor och ansvariga politiker om miljön på Källeskolan. Skolan har flera gånger blivit anmäld till Skolinspektionen. Vid två tillfällen de senaste åren har det lett till att skolan fått ett föreläggande. Myndigheten har konstaterat att det finns problem att hantera, men överlämnat det till skolan.
Samtiden har sökt rektor Carl Liwell och barn- och utbildningschef Ove Johansson

Vad säger batikhäxorna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar