onsdag 26 april 2017

Olle Ljungbeck: Är frågan om hur Sverige röstar i FN enbart en fråga för partiledarna?Lotta Gröning: Patetiskt, Löfven och Wallström

Frågan är vad som är värst? Att Saudiarabien röstats in i FN:s kvinnokommission eller att Sverige som säger sig ha en feministisk utrikespolitik vägrar avslöja hur de röstat i frågan.

Regeringen och UD gömmer sig bakom en princip om sluten omröstning.

Av 54 medlemsländer i FN:s ekonomiska sociala råd röstade 47 för att släppa in Saudiarabien. Minst fem europeiska stater har röstat ja.Expressen

  
Så här skriver Olle Jungbeck bl.a.

Vi - svenska folket - har fått nog av det ständiga skryt om vilken stor humanist och feminist han är. Vi har fortfarande i starkt minne hur han svek kvinnosaken vid sitt besök i Iran.
 Bildresultat för Feministregeringen i Iran

Också mot bakgrunden av att Stefan Löfven av förre FN-chefen fick uppdraget att verka för jämlikhet mellan kvinnor och män i hela världen och vilket uppdrag han också accepterade är det oförsvarligt om man röstade in Saudiarabien.

Saudi Arabien röstades nyligen in i FN:s kvinnokommission. Som namnet säger är det en kommission för kvinnors rättigheter (en jämställdhetskommission helt enkelt).

Eftersom Sverige var en av de länder som var med och röstade om vilka länder som skall vara representerade i kommissionen är det självklart en fråga inte enbart för partiledarna utan för hela svenska folket.

Med anledning av att regeringen hemlighåller hur den röstade har bland annat JanBjörklund begärt att regeringen skall tala om detta.

Regeringen med utrikesminister Margot Wallström har emellertid förklarat sig inte vilja göra detta öppet. I stället har hon sagt sig villig att informera om detta när utrikesnämnden har sammanträde. Men eftersom denna har tystnadsplikt får inte ledamöterna uttala sig utanför nämnden. Sålunda har hon fräckheten att utestänga hela svenska folket från denna viktiga fråga.

Eftersom frågan börjar brännas har hon förklarat att röstningen inte skedde på politisk nivå. Med detta vill hon ha sagt att det var en tjänsteman som avgjorde röstningen. Här försäger hon sig. Eftersom hon genom detta yttrande förminskar frågans betydelse. Men detta är inte ovanligt när det gäller regeringen Löfven trots att man därmed också kränker kvinnorna.

Såväl detta senare som att hon vill hemlighålla röstningen för hela svenska folket är oförsvarligt. Inte minst genom att ingen annan regering varken i Sverige eller i utlandet har skrutit så som den Löfvenska att man är den mest feministiska regering som existerat!

I sin nit att försvara ett regerings-ja till att Saudiarabien skulle inväljas har någon påpekat att det var bättre att välja in Saudiarabien än inte, för då skulle de för framtiden påverkas i sin syn på kvinnor.

Detta är självklart fel linje. Saudiarabien skall givetvis bannlysas från sådana kommissioner. I denna skall enbart finnas för kvinnosaken progressiva stater.

När nu Stefan Löfven, som enligt sig själv representerar världens främsta feministiska regering vill hemlighålla röstningen är det oförsvarbart. SjäIvklart skall röstningen fram i ljuset. I annat fall är det inte endast en kränkning mot dagens alla kvinnor utan också mot alla dem som i vårt land kämpat och kämpar för jämställdhet mellan könen.

Även som man, känner jag mig djupt kränkt om vi inte får veta hur. Men givetvis känner inte bara jag och alla andra som kräver jämställdhet mellan kvinnor och män en stark vrede om Stefan Löfvens feministiska regering röstade in den i särklass värsta kvinnoförtryckande regeringen i världen.

Vi - svenska folket - har fått nog av det ständiga skryt om vilken stor humanist och feminist han är. Vi har fortfarande i starkt minne hur han svek kvinnosaken vid sitt besök i Iran.

Också mot bakgrunden av att Stefan Löfven av förre FN-chefen fick uppdraget att verka för jämlikhet mellan kvinnor och män i hela världen och vilket uppdrag han också accepterade är det oförsvarligt om man röstade in Saudiarabien.

Skulle Sverige ha röstat in Saudiarabien då är detta brott så fruktansvärt att Löfven måste avgå.

Men inte endast i denna fråga utan i många andra också vill och kräver vi att få vara med. Som utvecklingen ser ut i dag har Sverige ingen anledning att skryta med sin demokrati. Den är i dag endast formell. Grundlagens stadgade makt åt folket har tagits i från oss. Det borde inför kommande val vara den största frågan på dagordningen.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

Läs:

Vad gör man inte för pengar!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar