måndag 10 juli 2017

Olle Ljungbeck skriver till Janne Josefsson. Elefantkyrkogården i SverigeHej Janne.

Jag lyssnade, som troligen många andra också, på ditt "sommarprat". Sannolikt ligger vi mycket närma varann i åsikter. Men.. Jag antar att Du såväl som jag söker väga såväl ordens valör som nyans. Jag fäste mig vid en mening; "jag är för mångkultur".

Ja,  jag vet inte om Du till och med om sa att Du är oreserverat för sådan? Jag vet inte säkert och kan ha fel. Men att påstå att man är för mångkultur kan vara farligt utan att närmare nyansera vad mångkultur står för.

I Sverige är det många som hånar oss som påstår att Sverige har en värdegrund och att vi bör leva efter denna. Med andra ord anser de att vi inte har någon sådan. Men visst har vi en sådan fastlagd i dels vår Grundlag och dels i allmän lagstiftning. En av de mest omnämnda är lagen om jämställdhet mellan kvinnor och män, men det finns fler.

Därför menar jag att det är viktigt att ur mångkulturen markera vad som i denna inte är acceptabelt i vårt land. Sannolikt är detta i dag en av orsakerna till våldet, förtrycket av kvinnor/flickor, parallellsamhällen etc att vi inte tillräckligt hävdar vår "värdegrund". Kräver vi inte ovillkorlig anpassning till denna lagstiftning/värdegrund kommer mångkulturen ta död på det vi i verklig mening kallar kultur.

Med hälsning
Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

Läs vad Rune Lanestrand skriver om Janne Josefssons program – Är kanske Janne Josefsson räddningen för svenska folket?
Misskötta Statliga Jobb Belönas med Hög Lön

Elefantkyrkogården Rosenbad

Har man nått en viss status i Sverige kan man inte längre misslyckas. 0Höga tjänstemän som inte klarar av sitt jobb, som missköter jobbet eller som rent av är näst intill brottsliga blir inte av med sin höga lön och behöver nästan aldrig ta ansvar för sina tillkortakommanden. Den ende jag, på rak arm, hittar gick så vådligt över gränsen att inte ens Sveriges normala handlingsbibel kunde släta över och ursäkta, var en polischef. Det handlar om kapten Klänning som kanske stod snäppet för lågt för att vara immun mot påföljder.
 
   Skatteverkets generaldirektör Hansson har om jag förstått det hela rätt blivit omplacerade till Elefantkyrkogården dit alla höga chefer som misskött sig hamnar med åtföljande högre eller åtminstone samma lön. I avvaktan på att Skatteverket skall få en ny chef sitter Hansson dock kvar och det verkar som om omplaceringen mest var ett spel för galleriet. 

   Nu senast, Annika Stenberg, som omplacerades eftersom hon inte klarade av jobbet som regional chef för polisområde Syd. Hon fick ett nytt ansvarsområde som ansvarig för ”polisens arbete med medborgarmötet”. Detta var nog polisens motsvarighet till Elefantkyrkogården. Hon blev dock inte kvar där särskilt länge utan har nu utsetts till generaldirektör på Bolagsverket. Här har Rikspolischefen Dan Eliasson haft den goda smaken att gratulera Bolagsverket med orden:

– Annika Stenberg har med sin breda erfarenhet och omfattande engagemang varit mycket betydelsefull för arbetet med att förbereda omorganisationen och faktiskt genomföra den. Jag gratulerar Bolagsverket och önskar Annika all lycka till i framtiden
   Vad pratar Eliasson om? ”förbereda omorganisationen och genomföra den”. 

   Dan Eliasson som själv är ett misslyckande där rikspolischefstjänsten förmodligen är hans Elefantkyrkogård efter misslyckande på  Försäkringskassa och Migrationsverk. Efter varje misslyckande har hans lön ökat för att nu ligga bara marginellt under statsministerns. Ett misslyckande till och han går i topp bland de statliga cheferna. 

   Tillväxtverkets Christina Lugnet förlorade regeringens förtroende och blev omplacerad. Varken hon eller någon annan generaldirektör har hittills blivit avskedad. 

   Christina Lugnet fick efter en tid på näringsdepartementet ett nytt jobb som gruvsamordnare. År 2016 blev hon ett tungt namn inom ett nytt företag, inom finanssektorn, som startats av Magnus Lehto. 

   Arbetsförmedlingens före detta chef Angeles Bermudez misskötte sitt uppdrag och tvingades bort från sin tjänst. Hon har nu fått ett nytt statligt jobb där hon ska se till så att asylsökande får en ”meningsfull väntan” på sitt beslut om uppehållstillstånd. Hennes nya lön 80 000 i månaden och som det ser ut för de asylsökandena, enligt massmedia, tycks hon ha misslyckats också med detta jobb.

   Generaldirektör Gunnar Malm sparkades efter ett antal felsteg och felbeslut inom Trafikverket där det bland annat räknats fel på tiotals miljarder kronor. Vad han gör och tjänar idag vet jag inte men han är knappast fattigpensionär. 

   Den förra ministern Maud Olofsson [Clown, (c)] agerade gravt oskickligt i olika beslut och orsakade staten förluster på kanske hundratals miljarder kronor. Hon vägrar inställa sig till konstitutionsutskottet men trots det faller ingen skugga över henne och hon kan fortsätta ta ut sin furstliga pension. 

   Höga chefer och myndighetschefer är oftast anställda för en bestämd tid och får under den tiden inte sägas upp. Däremot kan regeringen flytta chefen till annan statlig anställning som tillsätts på samma sätt. Det är därför som det finns många generaldirektörer i Regeringskansliet – myndighetschefer som regeringen inte velat ha kvar på myndigheterna och som under återstående anställning får bida sin tid i Regeringskansliet. 

   Dessa stackars odugliga före detta chefer får oftast ett andra och ett tredje sexårsvikariat i statens tjänst som gör att de får hanka sig fram i sexårsperioder med en månadslön som de flesta fattigpensionärer inte ens har som årslön – efter ett helt livs hårt slit.

   Börje Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln. Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån. Magasinetparagraf

Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.
Ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar